21.4.11

.:PHOTOGRAPHER vs DESIGNER:.

topic kali ini............----->PHOTOGRAPHER vs DESIGNER<------------

alkisah.... hmm... actually, V dillema... either to focus to be serious on photography or interior design... hurmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm..al maklum, sejak da abis degree.. perasaan nak bekerja membuak2.... hmm..lg2 misi nak kumpul duit nak ke Milan end of thiz juNe bermain2 di benak otak V ni.. hmm..as usuall...V kene kerja kuat utk cover all expenses mcm last 2 years V ke Perth, Australia... mujur ada part time...V pg ke sana, byk yg V dpt bljr dgn culture diorg.. the wy they live... the country and peeps kat sana sgt2 friendly! yep... V byk plan dlm otak V...nak travel kesana sini by myself...yg penting V x minta duit mama sudah.. just minta restu from her for travel.. err..tp bila ingt semula kisah sblm pg perth... V minta restu sehari sebelum fly..V bgtahu V nak ke australia.. n... my mum reply.."okay..please jaga diri.." i love u mom... i igt mom nak halang V utk pg... my mum mmg sporting!! so.. V ingt kata2 dia.. nak pg mana2 ke tak kisah...as long as V pandai jaga diri n maruah... thts all her reminders smpai skrg V simpan dlm hati V... hmm.....


opss...terpesong dr tajuk pula... hmmm... ok..talk bout career di atas td... memandangkan... V buat 2 kerja di atas tu...so..honestly V cintakan kedua2nya.. (boleh gitu)................. hmm.. V plan start May 2011 ni.. Weekdays V full with design work... but Saturday V akan buat photography... so.. kepada model2 yg waiting dr awal tahun....yg V penah jnji nak shoot u olls... V minta maaf...terover pospone the actuall plan for our photoshoot... sbb V betul2 sibuk dengan Degree V sebelum ni..memandangkan V skrg dah tak terikat dgn study...coz..V da abis degree... V akan usulkan plan baru buat model2 yg V penah approch dulu2... hopefully korg makin glooming!! hmm..V x sabar nak shoot korg......hmm..thnks kepada teman2 seangkatan yg merungut...bilalah V nak update latest photoshoot... penantian korg akan berakhir.. V jnji akan produce a better artwork than last year punya... syg korg!! hmm... V akan cuba belajar lg... byk benda V  kene belajar.... V kan newbie...:) so... kalau korg still ingt lg artwork2 V yg lama atau ada yg lupa website V... korg boleh terjah di www.velovegraphy.tumblr.com .............................. 
V ucapkan trilion thnks to all seangkatan photographers, models, dan rakan2 serta keluarga..yg selalu mendukung apa yg V buat.......

regarding on my design work.. for thiz..actually V nak berehat sebentar dr Design..memandangkan 6 tahun V non-stop buat design..n.. V mengalami syndrome carpell tunnel..iaitu.. masalah crapt di pergelangan tangan...which akan sakit bila pegang mouse over than 2 hours... let me find da theraphy first.. sbb V sayangkan tangan V sgt!! mcm V sygkan BENJIE...(kalau benjie missing-walhal salah letak... V akan menangis mcm mati kucing kesayangan...) mcm ni la perasaan mendalam V pd Benjie.. memandangkan benjie dah 9thn x mndi2..(sbb dah janji nak anta pd virtual friend V suh dia mandikan) so.. V & benjie...kene la tunggu :P....

p/s: thnks sudi membaca celoteh V.....:)


Sekian...
Assalamualaikum............

No comments:

Post a Comment

Spread Love <3