28.4.11

.:Vee's hijab tutorial:.

Morning smua.... pagi ni, Vee nak share macam mana cara berselendang ala2 Vee sbb tempoh hari...ada org bertanyakan Vee berselandang style yg Vee pakai sekarang......so, thiz picts Vee extract from video tutorial Vee but Vee blum edit tht video.... insyllh... bila da edit.. Vee akan post kan di blog Vee ni....OK!! :)....
first & for most......... yg korang perlukan adalah sehelai selendang....so hurry up... pick ur best one!!:) Vee pick my lovely red one...my fav selendng..
 so....bahagikan selendang kepada 2 bahagian...sebelah pendek, dan sebelah panjang ya:)
 kemudian... mula2.... ambil bahagian sebelah pendek... lipat kepada 3 lipatan.. kemudian pin bahagian dalam lipatan itu.
 seterusnya... tarik bahagian tadi dan make sure ianya bersegi tiga dan tarik hujung bahagian tersebut ke sebelah kanan...
 yaa...seperti ini... tarik ke bahagian dlm taw!:)
 so...jangan lupa pin kan bahagian tersebut dgn jarum peniti....
 pin seselesa mungkin...
dan kemaskan bahagian kedua2 nya.
 ok...sekarang...untuk bahagian sebelah yg panjang..
 see... panjang kan ... so...lg cantik... kalau ada corak or sumthg nice...kalau plain pun ok..:)
 next... ikut seperti dlm pict di atas...
 kemudian pin kan....supaya kemas dan selesa..
 yg bahagian selebihnya...bolehlah tarik ke atas.....
 tadaaaaaaaaaaaaa...jgn lupa pin bahagian atas..dan bahagian mana2 yg u olls suka.. V aja guna total 5 jarum untuk tutorial kali ini....
 sekarang da boleh keluar.... beginilan view tepi bahagian yg panjang tadi... simple je kan....
SELAMAT MENCUBA!!:)

P/S: JIKA ada sebarang pertanyaan... sila email direct ke Vee....shiema_shieffa@yahoo.com
Sekian.......
Assalamualaikum

2 comments:

Spread Love <3