23.5.11

::awesome SATURDAY::


Hello Sunday!!  yesterday...........Vee have some great time with my sister and my talent... do some girlish things... make some video tutorial for make up and shawl style............at last... we hv some short time sNap each others with my lovely compact camera.............

::Here the preparation::


Afta finished make up..... Vee pun buat tutorial shawl n Vee pakaikan pada adik Ann ...

::Here our simple snap::

Me and my talent, Adik Ann Zolica, she was 18!:) Vee pakaikan Adik Ann shawl from material satin... Vee just beli di kedai kain... Make sure if kawan2 nak cari Satin.. Satin ada beberapa jenis..Elakkan beli yang paling murah harganya..sebab Vee dapati Satin yang murah ni tak tahan lama... sbb alah dengan jarum..So Vee beli yang semeter RM 12 sahaja.. tetapi Vee buat shawl ni dengan 1.3 meter...Afta that make sure, pergi jahit tepi satin tadi... But actually, 1.3 meter panjang tu still boleh devided into 2 lg.... so, try ask ur buddies untuk share the same colour:) kan menarik...
Talking bout the material.. satin yang Vee beli tu, berat dari material cotton mahupun silk............. Vee pernah try material silk..tetapi x mendapat kepuasan bila nak lilit...structure materialnya sangat lembut....:P So Vee try Satin pun sbb Kawan Fb vee ajar cara2 nak pakai satin shawl... Credit to her!!
::Here her tutorial::

Nantikan Vee punya version tutorial pula k:)

Hmm......untuk kali ini....Vee duduk jb semakin addicted with chanel E! and psp...... Tiba-tiba miss housemate di KL...guys!! i MISS u all!!!! I wish to marathon muvie with u all... wait me k!!:)

I think thats all for today entry..
Sekian...
Assalamualikum....

No comments:

Post a Comment

Spread Love <3