20.9.11

.:Malaysian Hijabbers community 1st meet:.

Salam n morning everyone :) 17 Sept 2011 merupakan tarikh penting buat kami admin Malaysian Hijabbers community for our 1st meet............. we meet at pavi, KL...and kesmua admin kami 30org..but 7 org yg hadir becoz most of them ada commitment with stdy and more over :) apa2pun.... tht day tersangattttttttttlah happy sbb finally jmpa in personal one by one walau x ramai... n saling berkongsi cerita n mission akan datang :) afta we had dinner, kami start our photo shoot session pada petang itu... and lots picta we get n more over we also enjoy in shooting :) here the few snap:)

 sempat vee snap my vintage outfits for tht photo session :)
2.30pm.... 1st of while...we all gather at food court @pavi untuk enjoy our lunch:)
from the left..Puteri, Me, Wanie, at the back right side Nurul, Evol & Fatin....

After we finish our meals... we decide to snap around the area..... last2 decide for outdoor...
  After we finish the shooting for fun.hujan pun turun n kami have an evening tea time :)
And da best things is... i can knw each others n hv a great time with them :) each of them have their own ability..most of them still studying... tggl vee aja yg baru grad :) by the way comel aja diorg panggil vee 'kak vee':) hehe.... ok..guys... we all stll on our 1st step to be more official and more into encourage all hijabbers out there to join our activities for example for kind of visits to a few place,sbb vee terfikir dr dulu mmg vee teringin nak melawat rumah2 org2 tua.. n pg melawat rumah anak yatim ke...pg melawat sekolah kanak2 kurang upaya.. tp bila vee fikir smula...vee nak pg sorang2 mcm x tahu mcmna procedure ...so..dari situ laa bila terfikir2 smula... dengan adanya community lah...the reason for that la is x impossible to make it come true.. sbb thiz is one of the reason why vee suka join da community.. sbb kami lakukan bersama2 utk aktiviti akan datang , insyallah...  selain dari itu..MCH wujud kerana kesedaran berhijab bukan sekadar berfesyen semata2 tetapi menjadi icon utk diri sendiri agar lebih yakin dan lebih direspect oleh masyarakat.. dan bagi vee nak bergaya x salah..sbb vee sendiri involve in photography n fashion sejak sebelum join the community..dan bg vee... sekiranya ada yg bertanya tentang perkembangan fesyen regarding on hijabb apa salahnya kita berkongsi kan..sharing is caring... lagi pula..vee suka in thiz community vee lebih rasakan the sisterhood in islamic ways..alhamdullilah...

Here the official 1st pict for MCH :)


credits to miss photographer:)
untuk kali ini, buat tatapan rakan taulan..
jika ada tersilap kata harap dimaafkan..:)

thanks for reading:)


Do follow n supports malaysian hijab community :)

No comments:

Post a Comment

Spread Love <3