23.9.11

.:PHOTOZOALENSA in memory:.



Salam readers................ jumaat yang barakah ini vee nak explain sikit ttg status diri vee pada group lama vee... last year vee mmg belongs to PHOTOZOALENSA.... By starting 2011 vee selaku leader and vee putuskan untuk bubar and focuz with my own brand which is VELOVEGRAPHY...jika ada yang salah faham bahawa masih ingat vee belongs to photozoalensa..actually photozoalensa da lama bubar n masing2 lebih selesa with own brand masing..... n... bg vee cukup lah sesama ahli sahaja tahu konflik antara kami... dan kami masih berkawan and masih menjalankan tanggungjawab sebagai photographer dan saling bantu membantu antara kami....... actually vee sangat2 sedih dengan pembubaran tersebut... sbb vee dan kawan baik vee iaitu cik vanda lee dan gaff selaku pencetus nama 'PHOTOZOALENSA' iaitu mempunyai maksud yang mendalam........... walaupun pembubaran terhadap photozoalensa...diluar kami masih baik sebagai kawan2..........dan vee sgt2 sayangkan persahabatan terhadap mereka.... terutamanya ben, ais, gaff, bro mizam, hafiz........... sbb dari awal starting that group pelbagai tanggapan oleh org luar terhadap kami... apa2pun...kami telah melalui sesi outing yg awesome! and vee sgt kagum dengan hasil mereka.. sbb pada asalnya pertubuhan kami....kami merupakan kawan2 yang mempunyai hobi yang sama........iaitu menangkap gambar... n termuncullah photozoalensa... kami bukan dr basic photography... tapi kami have fun melalui outing kami...n kami x pernah nak terfikir nak jdkan bisnezz dengan photozoalensa.... dengan photozoalensa..terisi masa minggu vee sejak year 3 lg di university dan menjadikan hobi mengambil gambar adalah tempat melepaskan stress dari weekdays yang busy dengan design .... vee singkap kembali....detik pertama pertemuan kami... iaitu ... menjelajah Broga pada 8 February 2010....

NEXT our 2nd outing collaboration with photographer luar...1st time pengalaman dengan mereka n byk kami belajar...melalui outing tersebut....on how to make a good preparation for the photography event... i take note from that moment....
::12 april 2010 in memory::

Seterusnya...banyak lg aktiviti outing yang telah kami pergi..mostly...outing beramai2 with talent kami buat dalam 3 bulan sekali pada masa itu.... sebab most of us adalah student and have a big commitment with study as our 1st place to do:)

IN THE MEAN WHILE.......
vee bertambah sedih bila plan vee with photozoalensa 'GO GREEN' tak kesampaian:'(



HOWEVER....
 walau dimana mereka berada.... u guys always in my heart! vee doakan korang semua berjaya didunia dan akhirat ya...thanks for everythg yang telah kita lalui :) really hargai!


Before I end my speech... vee nak tegaskan....photozoalensa sudah bubar..........vee pun since 2009 sudah involve with my own BRAND .... vee still gv a full commitment to produce a new artwork in future.....n baru2 ini alhamdullilah.... vee dilamar oleh satu syarikat printing dari Berlin untuk membeli copyright artwork photography vee untuk dijadikan bahan printing seperti canvas mahupun postcard ataupun art photo... just wait n see... doakan vee berjaya ya rakan2.... sbb vee x expect vee akan melangkah ke arah photography...sbb pada asalnya hanya sekadar hobi bersama rakan2... dan sekarang alhamdullilah vee sudah ada client tetap yang every single event or moment mereka akan cari vee... vee berpegang pada prinsip vee..iaitu..vee utamakan quality than quantity.. buat dengan seikhlas hati dan vee suka kalau client vee happy dengan hasil tangan vee... tak kisahlaa vee caj murah ke....tp bg vee smua ini adalah process vee nak kearah yang lebih baik pada masa akan datang.. and banyak lagi vee kena belajar dan vee akan tetap tak puas untuk belajar teknik2 terkini in editing n photomanipulation.. kerana vee bukan basic graphic..tp vee mmg sgt minat! :) apa-apa pun.. vee akan tetap tak penah putus asa dengan hoby vee as well as my side income too :) thanks to all...thanks to all talents, people yang pernah bekerjasama dengan vee..vee tak pernah lupa moment2 tu... thanks ya..dan terus support 'VELOVEGRAPHY'.........

since 2009...




::Thanks & salam::




No comments:

Post a Comment

Spread Love <3