4.11.11

.:The flavor of Me.....Dulu VS SekaRang:.

Salam Readers :) vee berminat nak kupas tajuk 'dulu vs sekarang'... even pepatah pernah mengatakan usahkan ingat diri kita yang lepas... tetapi vee bersyukur.. sebab diri vee yang dulu buat vee jadi mcm skrg... but more to 'Modern conservative'... hmm... vee sentuh sedikit dari segi perubahan dari sudut pandangan fesyen yang vee pakai... mmg vee akui.. "i'm not soo pretty person, but i have my own character tht i am so proud of and my passion towards somthgs :)" terpulang org nak nilai diri vee bagaimana n mcmana..tetapi vee happy dengan life vee skrg..alhamdllh.... ok... 

 2007 in memory.. time ni vee gilakan purple..smua nak purple... time ni still student life lg :)
 see... purple again! time ni vee jd comitee utk event malaysian ID student.. time ni mcm ganaz je perwatakan vee:) hehe
 time ni... zaman vee collect selendang version yg vee pakai.. smua color ada..skrg xtahu kemana smua color tu....haha..abaikan.. ape2pun.. time ni vee sukakan jam or accessories yg ada tengkorak :) grr..haha..lg.. seluar smua nak 'kodroi' :)
 here.... in the middle of  2010 kalau x silap..  vee mmg pengumpul jaket yg berjaya since 7 years ago..:) smua jaket tak kira design macmna mmg vee suka..mostly color hitam..ada juga yg grey, purple or ect...:)
 here the moment bila hangout dengan housemate mmg vee sesimple as i can..esspcly late nite dinner:) mmg muka without makeup ..just wearin miyami sudah:)
 Baru vee perasan..zaman studio vee... mmg everyday pakai seluar, blouse n jacket..bju rasmi vee... bju kurung yg vee anggap baju kebangsaan tu..vee pakai 3bulan sekali..for presentation only:) no wonder... peps will asked me n get surprised when i stat wearing kurung :)haha
 Here the time vee sukakan leopard print shawl, sneakers n skinny jeans :) woooo... penah kena saman dengan head of officer di tmpt kulliyah..gara2 vee pakai thiz type of attire lorgh  :) lepas kena saman..dah tak berani pakai dlm studio time.. haha... reminder for me :)ngeeeeeee
 Vee time practikal or menyelinap buat keja kat office kakak ipar...macam ni laa rupa vee kena candid..
 Here the time vee mencuba kelainan... vee buat shawl sendiri from satin..so sadnyaa the material x sama..haha.. bad look for me :P..
 afta tht..vee start cintakan cotton shawl yg simple but 1st color is RED:) hehe..pluss zaman pakai belt luar jacket.. pelik tp layann mix n match..

then...here the pict bila kakak vee kawin.. time ni..vee main hentam aja..sbb last minit balik jb..n i pict the dress mix with the kebaya modern top n 2types of shawl..plus accessories mcm ala2 head scarfs and ect...haha..serabut seyhhhh terasa masa ni...:)
 Afta that... vee sukakan shawl yg ala2 manik2 pulaaa... ada 2tone.. time tu byk collect..skrg smua dah donate pada kakakku..sbb susah nak cari yg 2tone.. so i gv to her..pada asalnya pinjam..last2..amik jer laa kak..vee pun da stat beli yg lain.. :)
 Afta tht... vee try design shawl custom made from satin yg berat sikit... time tu..asyik pakai satin tu aja..sampai kena tegur ngn mama... asal pelik sgt shawl vee ni... tak penah dia tgk..hehe..:)

NEXT.........LIFE AFTER STUDY...

Now...vee more to vintage lover.... all the simple selection of mix & match... tak perlu berbelanja lebih... no sense for simple look... thts my opinion.. :)
since involve with MALAYSIA HIJABB COMMUNITY.. vee byk belajar how to wear the gud dress for gud occasion n event..kena tgk pada cuaca juga n kondisi transportation kita ....apa2pun... thts my opinion :)



I love this quotes from Diana Vreeland..really inspiring me :)


“A new dress doesn’t get you anywhere; it’s the life you’re living in the dress and the sort of life you had lived before, and what you will do in it later.”


For me........ now i realize...why time stdy dulu vee tak gemarkan vintage style sbb nmpak mcm conservative n at the same time, as a art student time tu..smua perbelanjaan hanya utk bayar printing project every month, nak makan pun berdikit2 apatah lagi nak beli brg pelbagai citarasa...baru ada benarnya.....pesanan my sis  dulu2... "once u dah kerja..u nak beli apa pun x kisah..sbb ur own money.since u are consider as a stdnt...focus ur stdy:) " thts my situation.. skrg vee tengok remaja2 zaman sekarang bertuah sbb didedahkan pelbagai fesyen berhijab dan pelbagai pilihan selendang..cakap aja nak style n material apa..smua color ada,..sbb bila imbas 4tahun lepas, smua selendang samaaaaaa aja... susah betul nak cr yg lawa2.....skrg ni rambang mata..sampai tak larat nak tgk...haha... apa2pun... vee proud nowadays punya industry bisness in muslimah attire n accessories.. mudah dicari and reasonable price!!....now...since vee  finish stdy n ada pendapatan sendiri from some sources... vee  mmg gemar mencari vintage2 butik....sbb.... skrg vee lebih selesa tampil dengan dress2 labuh yang ada nilai sejarah disebalik baju yg vee pakai.. plus mix n match accessories yg vee kumpul since 7years ago... :)


Everyone have their own story and their niche...


Appreciate n love ur self by the way... :)
before i end my entry....Gudnite superb people…Sleep with surprise & innovation when u do..♥♥
Assalamualaikum
 regards,Vee

2 comments:

  1. love this entry dear..di era manapun vee *haha* u still look beautiful dear :)

    ReplyDelete
  2. salam kak nurul :) haha..... thanks sudi baca entry vee... hv a great friday:)

    ReplyDelete

Spread Love <3