26.8.11

.:Alhamdulillah:.

Salam jumaat kawan2... hari ni last day vee di KL..n last day juga merasa berbuka di kl for thz year punya ramadhan............. coz..esk pg2 vee da gerak balik ke jaybe... smga perjalanan kali ini lebih lncar... dan jauhkan dr segala ingauan ngeri yg bnyak terjadi sejak menjak ni..nauzubillah..minta di jauhkan... apa2pun..mlm ni...vee kena jmpa client...n almhdllh hari tu vee da siapkan album beliau n hv last minit edit regarding on the background colour :) she love to hv champagne colour n dark brown juga..jd vee search by google kaler yg beliau maksudkan... n disini just share..x sgka kaler yg terbaru idea beliau sgt2 menonjol...n vee suka dgn warna itu!! mcm ala2 class kaler tu.. tp mmg client vee kali ini sgt berbesar hati untk memilih vee utk majlis ke2nya... jd..vee buat yg terbaik utk beliau :) here the sample guys..just sharing the moment..total 22pages.. but pics yg vee share ni just sample before thz punya kaler..n latest kaler :) chill..........

::before::
::after::
 sorry guys..only 2 pages aja available to share..:) coz i dah promise kat client x akan up pict peeps dlm majlis ni:)hehe..jd...vee rasa seronok n enjoy dr snap the event, n smpailah edit the overall event n printing process yg makan masa 4hari waktu bekerja.. apa2pun..album dijangka siap afta raya...:) sekembalian vee ke kl..vee akan design the box seperti dlm gmbr di bwh ini... baru vee rasa puas... sbb vee lebih utamakan quality berbanding quantity:) so... sampai disini sahaja...masa utk bersiap2 utk keluar mencari tmpt berbuka:)

p/s: sekiranya anda berminat untuk memilih vee untuk merakam detik2 intimewa anda... anda boleh tengok pakages 2011 vee dan sebut harga services untuk majlis2 anda pada bulan october dan ke atas di:


.:SEKIAN TERIMA KASIH:.

.:Selamat menyambut Mubarak:.

Salam...dikesempatan ini... saya nak ucapkan setinggi terima kasih dan selamat menyambut eid-fitri yg bakal menjelma x lama lg............


Ingatan tulus ikhlas untuk semua yg mengenali diri ini,tak kira anda berada dimana sahaja....May this eid be a happy and memorable 1 Eid Mubarak!!!♥♥-VS-

.:Highly appreciate:.

thanks to sista Engku for choosing our label Danea Rosse Design & Creatives for ur new hijab style...highly appreciate!!!...& we happy to inform u for our next product afta eid♥..stay tune:)....Alhamdullilah♥♥♥
 sista Engku wearin our DRD chiffon shawl afta tutorial:)

24.8.11

.:5 Benefits beli barang terpakai:.

Kebaikan beli barang terpakai (source from artikel di internet)  

Sebenarnya ada banyak kebaikan beli barangan terpakai, contohnya:

1. Environment friendly. Kita recycle, reuse and reduce maka secara tak langsung, alam sekitar terpelihara.

2. Jimat duit. kebiasaannya barangan second hand ni murah compared to new stuff, melainkan kalau barangan terpakai tu limited edition. Kalau pandai cari, boleh jumpa baju bundle yang masih cantik dan elok untuk dipakai dengan harga semurah RM10 untuk
 3 helai. ada juga tempat yang jual RM1 sehelai.

3. Kurang risiko untuk pakai barang sama dengan orang lain. Mostly, barang-barang terpakai ni, especially vintage stuff, adalah sangat unik and in good quality. Yelah, kalau kualiti tak bagus takkan boleh tahan sampai berpuluh-puluh tahun. Bagi siapa-siapa yang tak suka pakai barang sama dengan orang lain, like me; boleh lah try pergi vintage stuff hunting. If you're living in Johor especially Johor Bahru, Bazar JB/Pasar Karat is a good place to find vintage handbags and shoes :)

4. Ada peluang memiliki barang branded dengan harga yang sangat murah. Contohnya jeans brand Citizens of Humanity, GAP, Levi’s yang dijual dengan harga RM5-RM50 padahal harga sebenar boleh menjangkau RM300. Kiranya, dapatlah juga merasa pakai barang branded :)

5. Menyumbang kepada kebajikan. Ada kedai tertentu, for example Bless Shop (located at Semua House and Midvalley Megamall - Kuala Lumpur) yang jual baju memang for charity. Pernah juga terjumpa one shop dekat Danga City Mall, Johor Bahru yang buat business for charity purposes. Kalau shopping kat situ, secara tak langsung kita dapat buat kebajikan. Tak adalah rasa bersalah sangat shopping :P

I buy used stuff all the time. Most of the clothes in my closet are second hand/thrift/pre-loved. Selain murah, suka beli barang-barang terpakai sebab ada memori kat baju/seluar/skirt/kasut/beg tu. Ada sejarah yang buat benda-benda tu menarik.

How about you? Do you buy pre-loved stuff or... are you against it?

22.8.11

.:work in PROGRESS:.

Salam ramadhan everyone...dah lama vee x update blog...by da way...vee skrg tgh buzy on editing the solemnization pictures...here some progress from me :) 
 Apa2 pun still on progress... vee mendapat ilham mode colour setelah mendengar 
lagu ni :) 



Maher Zain - Baraka Allahu Lakuma

We’re here on this special day
Our hearts are full of pleasure
A day that brings the two of you
Close together
We’re gathered here to celebrate
A moment you’ll always treasure
We ask Allah to make your love
Last forever
Let’s raise our hands and make Du’a
Like the Prophet taught us
And with one voice

Let’s all say, say, say
بارك الله لكما وبارك عليكما
وجمع بينكما في خير
بارك الله لكما وبارك عليكما
وجمع بينكما في خير
Baraka Allahu Lakuma wa Baraka alikuma
Wa jamaah baina kuma fee khair.
Barakallah hu lakuma wa baraka alikuma
Wa jamaah baina kuma fii khair.
From now you’ll share all your chores
Through heart-ship to support each other
Together worshipping Allah
Seeking His pleasure
We pray that He will fill your life
With happiness and blessings
And grants your kids who make your home
Filled with laughter
Let’s raise our hands and make Dua
Like the Prophet taught us
And with one voice
Let’s all say, say, say
بارك الله لكما وبارك عليكما
وجمع بينكما في خير
Baraka Allahu Lakuma wa Baraka alikuma
Wa jamaah baina kuma fee khair.
Barakallah hu lakuma wa baraka alikuma
Wa jamaah baina kuma fii khair.
بارك الله
بارك الله لكم ولنا
الله بارك لهما
الله أدم حبهما
الله صلّي وسلّم على رسول الله
الله تب علينا
الله ارض عنا
الله اهد خطانا
على سنة نبينا
Let’s raise our hands and make Du’a
Like the Prophet taught us
And with one voice
Let’s all say, say, say
بارك الله لكما وبارك عليكما
Barakallahu Lakuma wa Baraka alikuma

19.8.11

tHanks for choosing our label...

thanks to sista Azura Azreen for choosing our label Danea Rosse Design & Creatives Danea Rosse Design & Creatives for ur new hijab style...highly appreciate!!!...& we happy to inform u for our next product afta eid♥..stay tune:)....Alhamdullilah♥♥♥
 

.:Inspirational meaning:.


I love the arcticle yang dikupas from Malaysian Hijabbers Community..........Coz...Im one of them.....and tak salah i bawa thz topic to my page becoz i am soooo agree with the info:)

.:Starting with direct questionaire:.

Why should I WEAR hijab??
Assalamualaikum to all pretty ladieesss. Ahlan Wasahlan .For the first entry in this holy month, We would like to discuss more on why we need to WEAR a HIJAB. Is it because for the fashion nowadays? Or is it because we want attention for someone we love? Or we wear it because our parents asked us to wear?

Find the totally good answear from HERE :)

(contineu with favourite part..)

And who says thaT people who WEAR a HIJAB is NOT stylish and beautiful??

(and u may see few picts for example from the sites)

(contineu with 2nd favourite part..)

Info brought from the MHC sites..and credit to the community too come out with stunning answear...And totally agree with the setences:


"All of them wearing HIJAB and still looks BEAUTIFUL and GORGEUS. Not only that, they are also 'educated' and 'success in their career'. ^__^.... "CHANGE your MINDSET. Wearing a HIJAB is not something that old fashion or seems to be out dated in this 21st century.So, for all of the MUSLIMS GIRLS out there, don’t be EMBARASSED when YOU are WEARING HIJAB while others don’t.  Be PROUD to WEARING something that others don’t wear....... that i copied!


Always support and stay tune with US
.:THE MALAYSIAN HIJABBERS COMMUNITY:.

SUPPORT US NOW AND STAY TUNED AS MHC WILL PROVE THAT MUSLIM WOMEN ARE POWERFUL INSHAALLAH..amin...



15.8.11

.:Hijabistas Inspires Contest:.

Salam....Hello gorgeous hijabbers!!! Danea Rosse Design would like to invite u guys to share ur hijab style to be as an inspirational for other hijabbers...'ANY' kind of style u may show us!!!..And send your picture with 'description' included your 'fb link' and do not forget 'name your style' at danearossedesign@yahoo.com :)We are really appreciate for sharing your style...
We expand the 'Hijab inspiration' project idea become the contest!!! and Danea Rosse Design & Creatives already decided to open our contest until 22hb August ni untuk penghantaran gmbar:) ...Terbuka kepada semua...THEN afta 22hb until 2 weeks afta raya tu...we will open for voted for all!!! The 3 highest voted will get our latest collection and free conceptual muslimah photoshoot yang harganya bernilai RM350 from Velovegraphy by her schedule afta we already know the winner!!! :) 
♥♥Do Join our contest NOW...the contest will end until 22th August, 2011♥♥
.:CLICK HERE FOR JOIN:. 
sila sebar2kan kepada hijabbers sekalian :) TQ ...

i ♥ Malaysian Hijabers Community =)

 Salam... Do support for Malaysian Hijabers community :)
CLICK HERE FOR FAN PAGES
CLICK HERE  FOR MORE INFO
All the best!!! Insyallah :)

11.8.11

.: Azmahani Che Awang :) :.

 Dear Azmahani.....

I still remember the first day we met on my 1st sem :)
We were too shy to say much at all...(u are SHy!!hehe)
It's funny to think back to that time....



They say that true friendship is rare
An adage that I believe to be true
Genuine friendship is something that I cherish
I am so lucky to have met you, Azmahani.....


Our bond is extremely special
It is unique in it's own way
We have something irreplaceable
I love you more and more each day.....


We've been through so much together since we in same majoring,
In so little time we've shared
I will never forget all the moments
that you've shown me how much you cared....:'')


Friends are forever
Especially the bond that you and I possess
I love your fun-filled personality
Somehow you never fail to impress....


The world could use more people like you
it would certainly be a better place
With your coolness, shy person, brilliant minded, and
I love everything about you.. :)
You are someone I could never replace....


You are always there for me when I'm in sadness....:')
When my spirits need a little lift u always be my side....
I cannot thank you enough for that,
You are truly an 'extraordinary' gift from Allah....


You are everything to me and more
I could never express that enough
Life is such a treacherous journey, and
Without you it would be even more tough....


Our story will continue to grow :'') even we will enter to others life...
But with each passing day...
Because I trust that with you by my side
Everything will always be Okay...:)


You are so dear to me
You know I will love you until the end of my life...
I will always be there for you if u need me, and
You will always and forever be my best friend....

A wonderful person and a great friend. It’s a blessing to have you  
Azmahani Che Awang....

9.8.11

.: DRD Latest collection!!!:.

Salam gorgeous!!! Danea Rosse Design :) ada latest high quality material iaitu satin metallic just kami keluarkan '3 colour' only to grab for thiz ramadhan..(Gold, purple,dark turquoise.) and dubai silk (hanya ada color grey only!!!!).... kpd para jejaka pula..u guys juga boleh buy from us as a gift to your loves one sbb kami juga buat pakaging services in reasonable price!!!:) stock adalah limited... Here the latest stock photograph by vee :)

.:DRD sateen Syafiraa:.

Material : 100% high quality sateen metallic in Gold,Purple & dark turquoise colors
Price :only rm25(without packaging)
Suitable for own wear, as a gifts to your loves one during Syawal...and as a Raya gifts for your office mates!

Anyone nak oder sila click ke link fb .:CLICK HERE:...or boleh email danearossedesign@yahoo.com :)TQ ♥♥♥

.:Artwork in progress:.

Hello world!! mlm ni vee just wanna share my latest progress after i've up sum picts regarding my previous artwork so called ' vintage muslimah'...so tonite this is sum of the teaser for my next artwork...... i didn't give any tittle for thz artwork..but thz time... the talent is totally man! hehe..coz...on my previously artworks...i always shoot ladies...so...check thz...


::sum of work in progress:: :)
thnks for viewing!

8.8.11

.:quotes: puasa ke-7:Be Brave:.

 If korang di 'SITUASI' di ATAS ^ .....Bak kata pepatah.. mulut tempayan masih boleh ditutup...mulut org siapa saja yang tahu ??? let they say wht eva they wanna say..tak perlu amik kisah... hmm...kalau vee....byk benda nak fikir..just ignore aja org macam tu... vee akan fokus pada kerja design, photo shoot,editing and business baru yang mendatangkan rezeki yang halal...so....biarkan mereka...Mereka x hantar beras pun ke rumah vee :) hehe..k laa...just 1 aja pesanan vee..banyakkan bersabar okey! Sesungguhnya Allah lebih mengetahui hamba2nya...just be nice to others ok!

4.8.11

.:Another editing in progress:.

Hello world... tonite vee nak smbung editing vintage muslimah concept...but... vee tak tahu laa sempat ke x..sbb da 2 hari perut vee sakit mcm nak pengsan.. then tergendala kerja vee sbb kena baring..pedih terlampau.. raja ady suh pegi jmpa doctor..tp vee betul2 xnak..vee just wish cepat sembuh n boleh ngadap pc ni mcm normal..:') hmmm...kepada teman2, nantikan latest artworks vee... mybe by thz week...before sbtu, vee ada another assignment di studio besama rakan photog.. here some progress from me :') (smbil perut tahan sakit) confirm lepas ni vee tidur terus...

 ::on progress::

Ini saja untuk entry kali ini....

thnks for viewing


3.8.11

.: vintage muslimah:.

Hello... smua pasti tertnya2 tajuk entry kali ini... vee mmg cintakan vintage..dan sekarang...vintage bukan sahaja digayakan untuk yang golongan freehair tetapi sngat terkenal dikalangan hijabbers:) so... vee ada buat satu konsep related with vintage..jadi...hari itu vee sangat hargai jasa baik dua rakan vee dan raja ady :P yang sudi menjayakan sesi photoshoot itu:) jadi... here the moment :)

::behind the scene::
 thnks to xeexoe for makeup n style yang beliau jayakan :) really adore!hehe
 so, here the location..nice kan... ada gazebo, untuk sesetengah warga uia mybe dah jemu dengan pemandangan ini but..untuk kepada yang baru 1st time datang sure korg jatuh cinta dengan seni binanya :)
 at the same time...during makeup preparation, raja ady pula sendang melukis ideanya...utk beliau edit kemudian..
 60percent in progress....:)i adore contact lens cik putri ni..hehe
 session menggayakan shawl pula...thnks to encik xeexoe for tht awesome style!
 hmm..candid masa preparation:) then we go for second concept....:)
 raja ady sedang ditest utk view perspective dibelakangnya...
 moment xeexoe selaku pengarah utk second style :)
 vee sempat candid behind the scene waktu ini..
 :)
 for second concept..vee kasi suprise coz vee shoot for couple shoot....mereka..pasangan yang sgtttttttt sporting:)
 gaya raja ady behind the scene:)
 lastly but not least... gaya graphic design mmg mcm ni ka?? haha just kidding..

ok... kepada yang terlibat menjayakan konsep pada hari itu..sgt2 hargai:)... vee still on editing mode... tggu hasilnya... simple but ada meseg yang mahu disampaikan..

untuk 1st picture... u guys bolehlah jenguk2 my website

ATAU 

direct ke 

Sekian...
thanks for viewing :)

.:Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak 1432H:.


Assalamualaikum kepada smua rakan-rakan taulan.. vee  di sini ingin mengucapkan Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak 1432H...semoga puasa kali ini memberikan banyak manfaat kepada kita semua.. :)

salam ramadhan dari vee:)

::thnks for viewing::