13.1.12

I love prismacolor :)

 (2012's 1st sketch)
Assalamualaikum n nite......hmmm... dah lama vee x melakar2 guna prismacolor... kalau x silap..vee beli color2 maker since matrik means 6thn lepas....sbb time tu mmg smua manual... kirannya.. mmg gila kaler.. n paling best time tu ada kedai supply barang2 arts area kelana jaya.. uncle lim kalau x silap.. yg bestnya time tu order dr senior n.. uncle tu boleh delivery... tp smua tu zaman2 dulu..rindu zaman tu.. tp skrg x tahu kemana brg2 mekanikal pencil segala yg beratus2 harganya...sighhhh.......... hmmm.... time tu mmg best sbb ada kelas melukis..........:) n i assume, for those yg nak daftar course arts ,even u xda basic u xperlu risau sbb u will learn from class yg diorg sediakan... but the important thngs is minat n u berbakat in developing idea... sbb smua ni process.......


Next, is my final project during my matrik time pada 2007 iaitu transit shelter... bila da final... mmg fully 100percent kena pulas sehabis2an... bersengkang mata n kurang makan sbb nak mkn pun xda masa :) time tu mmg vee obsess with architecture.. dapat pula buat manual rendering, i love colors.... lg2 pakai macm2 jenis medium.. mmg fun!

 See....bus pun nak purple :)
 the urban park ni, my major project regarding landscape.. time tu.. kaler guna maker for trees, n strok guna pencil color prisma n pakai kaler kapur... i lupa nak termskan dia...:)my bad..hehe
 Kalau guna kapur, make sure kena guna clear spray supaya artwork tu boleh maintain x comot :)
 see colorfulkan..time ni baru belajar coloring guna marker:) lg2 kaler smua baru beli..ink pun laju aja nak mencurah2 keluar.... :)

Last but not least.............. i really miss the drafting table during tht years..mcm nak beli 1 buat koleksi peribadi....... i wish one day i ada workstation aka studio in my room sendiri.. senang nak buat keja..:) xda org kacau..n bersepah2 dgn artworks pun xda siapa marah :) 

-mood rindu zaman 2006-2007-
Eh apa kena mengena dgn prisma color kan...yelaaaa...kirannya n i apprcte thts years of stdy..n start kenal colour2 ni.....until now..even dah 6thn berlalu.. colour2 tu masih boleh berfungsi lagi.. tahan lama juga :) 

Antaranya himpunan seperti ini..mmg rambang mata nak pilih:)
And pecil color yg kena asah sendiri...n tinggal colors aja..bekas dia da ntah kemana......apapun mmg serius... 6tahun pakai xpenah habis.. even mahal..sebatang dlm rm7 kira tahan lama laaa:) 

(source pict prismacolors from mr.g)

SEKIAN, thanks for reading :)


4 comments:

  1. Hi there. Boleh tau beli prismacolornya dimana? ^^

    ReplyDelete
  2. nk taw jugak mana leh dapatkan prismacolor di malaysia..

    ReplyDelete
  3. Salam,,mana nak dapatkan prismacolor pencil tu....? sy diperak,,order on9 dapat tak?

    ReplyDelete
  4. Aslmkm. ..kat mana sy boleh dptkn prismacolor di malaysia, dan biasa brp harganya?

    ReplyDelete

Spread Love <3