25.9.12

speechlessness...

LAST WEEK was my extreme week for editin works coz tht week is my last week stay in kl ..so ada few client kena siapkan urgent ....:'( hmm.. as usual.. vee n edie sllu stay up mlm2 sbb each of us buat freelance works.. b4 i goin back to hometown, edie posted sumthg on my fb's wall which is 1st time during many years tgher dia buat mcm tu.. terharuuu sbb dia berani record pakai hp n nyanyi his new song diiringi gitar electrc...n thts reminds me about  US masa baru2 kenal..time tu vee matrik pj, dia stdy n stay kolej uitm shah alam.. almost evrynite dia akan on call n nanyi dgn gitar kapok dia , sedapppp aja dengar...dia kata dia bukan romantik type of person... yes i admit tht... but the way he act...actlly i knw he really really care for me while im stayin @kl... n.. i am thnkfull bcoz we meet n we share our love life either susah n senang sama2.. dia satu2nya org yg faham vee n alwys support my hobby in photogrphy.. even vee x sedar dah 5thn vee involved with photogrphy..dr zaman stdy yg anggap thts ONLY HOBBY semata2 for the 1st place..but skrg , almost 2 thn , alhmdllh vee involved in wedding photography business with semangat n keyakinan dia terhadap kerja2 vee... dia ibarat tulang belakang moment velovegraphy...sbb perkataan 'moment' dia yg bg idea utk gabungkan dgn my brand velovegraphy.... n...he wish one day in future insyllh... he said.."u duduk rumah aja buat editing wedding, i aja g kerja....'' but seems like vee x setuju sbb zaman skrg bkn mcm zmn dulu2... skrg everythg must settle with money.. lg2 nak membesarkan anak juga byk berhabis wang nanti.. soo.. vee lg adpt diri vee utk biasakan buat 2 kerja dlm satu masa.. sbb vee nak bantu dia at the same time insyllh... mmg people said, money cant buy happiness.. but atleast dpt memudahkan hidup utk terus happy :) hmmm.. lots of planing... lots of gaduh2 bcoz our age of relationshp almost 8 tahun....... masa yg begitu lama...but senang baik smula setelah msing2 admit salah masing2.... but the best thg about us..kami x penah bosan sbb kami type yg sibuk hal masing2... at least bgun pg n sblm tdo kami akan wish simple text to remind each others smpailaa skrg.. sbb vee jarang kacau masa kerja dia sbb vee pun busy dgn freelance vee...n dia pun jarang kacau masa vee juga.. kami saling memahami..n dia seorg yg fmly type since 1st time vee kenal.. dia utamakan fmly , n thts a good thng.. lama2 vee terbiasa dgn cara hidup dia yg evryday akan ke pasar.. n he alwys said " i xkan biarkan fmly i x makan, at least i beli sumthg before i keluar" soo vee sllu suruh dia urusakan apa2 yg perlu di uruskan sblm kami ingin jumpa... dalam our relationship..jarang ada istilah date.. sbb kami mmg jmpa sejam 2 utk see each other, talk about our life job n each.. mostly kami akan keluar mkn di gerai2 fav kami: ayam penyet, ayam dara, awe, sas corner, lrt corner n kadang2 ke stick house sbb mmg fav dia..........hmm.. n the best part is dia addicted with nesscfe n vee addicted with vitagen..n he said.. " kalau kita kawen, abg beli byk2 nesscfe pun ayg x akan amik..haha.. n kalau ayg ada vitagen byk2 pun abg x akan amek.. sbb ayg x minum ness n abg x minum vitagen.." haha..kelakar tp tht da fact... byk benda yg kmi fhm ttg diri masing2..... 


sedih kat dia bila vee akan stay far away dr dia... sbb vee tahu dia pun sgt sedih.. ......but vee yakin.. dgn adanya technlogy kami stll boleh berhubung.. n he promised to skype with me everyday eah..hehe.. such a cute promise..apa2 pun. vee pindah sbb utamanya vee nak jaga mama vee yg mengalami sakit jantung bengkak n paru2 berair.. vee kena readykan mknan berkhasiat utk mama.. sbb kami blm dpt pembantu lg...so, tanggungjwb vee pada mama lg utama..n vee snggup lepaskan career vee di kl semata2 utk mama... n i hope my love akan faham n redha dgn our long distance relationship.. n vee harap dia sabar.....sbb byk benda kami dah lalui susah senang dr zaman stdy lg smapi kami dah abis stdy n masing2 da bekerja... for us.. our love stry tak semestinya ditunjuk2 pada org lain..as long as org rapat2 esplly fmly n bffs yg tahu our story... n.. kena byk sabar dgn dugaan....coz true love stories never have endings..... 




24.9.12

Awesome partner

special thanks to my man as an assistant shooter for being an awesome partner in wedding photography... you were awesome to work with and hope our schedules allow for future collaborations..insyallah


Miles away can't keep us apart. You know why? Because there's technology between us.




my FAREWELL

Assalamualaykum....

 i love to write about my happy moment...


semalam, such a great day before im officially move back to johore next week.. my man adza edie was organized da special farewell n invite my bff s: ais, niz, ben, am, gaf n wife n bby hanif...:) such a wonderfull moment with em ... sgt terharu:"( n sedih sbb vee will move far from em.. however i believe, dgn adanya technology, we will communicate with each others via our private group ' ayam dara'.... such an amazing group.. alhamdllh... smua berjalan lancar even last minit buat farewell.. but kemesah meninggalkan kenangan manis vee dgn mereka :') 






...................................................

n dear my love one, i knw u paling sedih sbb since 8 thn kita kenal thz is my 1st time stay far away from u n i wish.... u jgn sedih2 n focus ur work ya syg... n..my decision towards my mum yg tak berapa sihat n i think tht the big reason why im goin back n stay there at the same time, i will start a new career there insyallh.. doakan sy baik2 aja... n isyllh.. i will come visit to kl for work purpose especially in photography di kl...n i try my best for our future plan.. hmmm.. so sad.......:'(



..................................................................

n dear my bffs, do come visit me di johore n i will guide u guys ke LEGOLAND :P n USS...tht OUR promised! haha.... walaupun jauh n jarang jumpa, kita da macam satu keluarga... mcm adik abg kakak... n semua kenangan dgn korang stll forever in my heart..... susah senang bersama...Love u guys! :') 


9.9.12

DECISION

BIG DECISION akhirnya. But byk benda nak kena setlekan before movin back to my hometown. Semoga dipermudahkan segala urusan sebelum tiba masanya..... 

6.9.12

'commitment' VS 'responsible'


I love my new job as assistant at designer boutique at klcc but i decide to quit tht job coz my huge responsible to goin bck to jb n stay at hospital til my mum's condition goin stable. Mudahan2 ada rahmat disebalik pengorbanan ini ya allah :'(

Kita merancang Allah yg menentukan, setiap yg terjadi dan berlaku mempunyai hikmah... Semoga diri ini terus tabah dalam hari2 yg mendatang.aminnn